Gdzieś kiełkuje od dawna w mojej głowie myśl o założeniu nowego bloga, tym razem kulinarnego. Problemem jest zbyt duża liczba pomysłów, bo nie wiem czy skupić się na wegetariańskiej kuchni, posiłkach dla dzieci czy może rozszerzyć tematykę na zdrowy styl życia. Możliwości jest wiele. Na razie uczę się od ulubionych blogerów i testuję nowe smaki. Ostatnio chodził za mną zielony koktajl. Zimą trudno o świeże, zielone warzywa z pewnego źródła, stąd zastąpiłam je awokado. Wyszedł zdrowy i kremowy koktajl. Dla mnie prawdziwa bomba. Zwłaszcza witaminowa.
Składniki:
2 kiwi
awokado
jabłko
łodyga lub dwie selera naciowego
łyżka soku z cytryny
gruszka (można zastąpić bananem)
opcjonalnie woda źródlana
Sposób przygotowania:
W sokowirówce wyciśnij sok z jabłka i selera naciowego. Do kielicha blendera lub do kubka wrzuć pokrojone i obrane kiwi, gruszkę oraz awokado. Dolej przygotowany sok i zmiksuj. Dodaj sok z cytryny. Jeśli jabłko było mało soczyste i koktajl jest zbyt gęsty, dolej trochę wody źródlanej. Zmiksuj ponownie.
2 komentarze:
Super, cieszy nas to, że coraz więcej osób miksuje pyszne, zdrowe zielone koktajle :)
To teraz modne chyba. Są zdrowe, więc mogę być nawet dla nich modna. Pozdrawiam
Prześlij komentarz